ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон дозволив сполучати ліфтами житло та підземний паркінг

Мінрегіон дозволив сполучати ліфтами житло та підземний паркінг

Мінрегіон пропонує дозволити сполучати ліфтами житлову частину будинку та підземні паркінги, вбудовані в неї
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує дозволити сполучати ліфтами житлову частину будинку та підземні паркінги, вбудовані в неї, повідомляє прес-служба міністерства. 
 
Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.3-15:2007 «Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів».
 
У діючих нормах проектування ліфтів з житлового будинку до паркінгу під ним не допускалося через підвищений ризик можливої пожежної небезпеки.
 
Так, відповідно до змін, за умови влаштування протипожежних тамбур-шлюзів 1-го типу (з підпором повітря у разі пожежі не менше 20 Па) допускається сполучення ліфтами з першим поверхом житлового будинку:
 
— підземного гаражу, розташованому в цокольному або в підвальному, підземному поверсі;
 
— наземного гаражу, розташованому у першому поверсі.
 
Протипожежні тамбур-шлюзи у підземному гаражі слід розміщувати перед шахтами ліфтів, у наземному гаражі — перед виходами до приміщень житлового будинку.
 
При цьому, на першому поверсі будинку не треба передбачати вихід з ліфтів паркінгу до загального ліфтового холу пожежного ліфта.
 

Сполучення житлових поверхів будинку і підземного паркінгу, що має не більше 2-х підземних поверхів, допускається пожежними ліфтами або такими, що відповідають їх вимогам, з можливістю влаштування зупинок на житлових поверхах. 

 
Коментарі (0)