ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Минулого року за субсидією звернувся кожен десятий українець

Минулого року за субсидією звернувся кожен десятий українець

У Міністерстві фінансів України заявили, що минулого року в країні буквально кожен десятий українець просив субсидію у держави.
У Міністерстві фінансів України заявили, що минулого року в країні буквально кожен десятий українець просив субсидію у держави.
 
Про це повідомила пресслужба міністерства.
 
У своєму повідомленні міністерство відзвітувало про бюджетні витрати на ці виплати. Всього на виплату субсидій уряд направив в 2020 році не менше 36 млрд гривень.
 
З’ясувалося, що минулого року майже кожен десятий українець звертався за такою допомогою до держави.
 
Вказується, що щомісяця такої допомоги потребують 254 тисячі сімей.
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував норму, яку ввели навесні 2020 року, щодо збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП при призначенні субсидій. Підвищений норматив буде діяти лише у разі запровадження в регіоні “червоного” рівня карантину.
 
“Сьогодні вся країна знаходиться у "зеленій“ зоні, доходи країни почали зростати, але разом з тим ми добре розуміємо, що епідемія коронавірусу не завершилася. По всьому світу йдуть нові спалахи, тому проект постанови передбачає продовження дії цього механізму, підтримки населення для тих регіонів, які з початку опалювального сезону опиняться у "червоній“ зоні у випадку нової хвилі коронавірусу”, — розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна.
 
Вона зауважила, що при цьому людям не потрібно буде додатково звертатися до органів соціального захисту, збільшені норми будуть запроваджені автоматично.  
 
Коментарі (0)