ГоловнаНовини ЖКГОСББМинулого тижня 34 ОСББ скористалися програмою «теплих» кредитів

Минулого тижня 34 ОСББ скористалися програмою «теплих» кредитів

Минулого тижня 34 ОСББ скористалися урядовою програмою «теплих» кредитів, залучивши у державних банках понад 7 млн грн. на енергоефективні заходи. Для порівняння позаминулого тижня до термомодернізації багатоповерхівок долучилося 23 ОСББ
Минулого тижня 34 ОСББ скористалися урядовою програмою «теплих» кредитів, залучивши у державних банках понад 7 млн грн. на енергоефективні заходи. Для порівняння позаминулого тижня до термомодернізації багатоповерхівок долучилося 23 ОСББ, а ще за тиждень до цього – 14 ОСББ.
 
«Результати моніторингу програми, який проводить Держенергоефективності, свідчать про підвищений інтерес та довіру ОСББ до програми. Якщо у 2016 році до програми долучалося 10-15 ОСББ у тиждень, то у 2017 році – вже 25-30 ОСББ», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
 
Популярність програми агентство пояснює відшкодуванням вкладених в утеплення коштів. ОСББ отримує з держбюджету компенсацію від 40% до 70% суми залучених на утеплення коштів. Крім цього, додаткове відшкодування можна одержати від місцевих органів влади. Сьогодні налічується 289 місцевих програм здешевлення «теплих» кредитів.
 
Агентство впевнено, що в результаті ОСББ-учасники програми заощадять чималі кошти при реалізації енергоефективних заходів, а після їх впровадження – будуть менше сплачувати за комунальні послуги.
 
«Додатковим фактором, що стимулює ОСББ до утеплення житла, є літній період. Це ідеальна можливість завчасно підготуватися до наступного опалювального сезону», - прокоментував Голова.

Загалом за три роки існування програми нею скористалися вже понад 900 ОСББ, які залучили більше 125,8 млн грн. на утеплення багатоповерхівок. 

 
Коментарі (0)