ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМитний союз і українська ГТС не пов'язані між собою

Митний союз і українська ГТС не пов'язані між собою

Надбання статусу спостерігача в Митному союзі і певних поступок стосовно подальшого розвитку переговорного процесу щодо газотранспортної системи - жодним чином не пов’язані між собою процеси.

Переговори щодо модернізації української газотранспортної системи жодним чином не пов’язані з питанням формату співробітництва України з Митним союзом, наголошує Радник Президента - Керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, - інформує прес-служба Голови Держави.

«У зв’язку з певними оцінками, які з’явилися сьогодні в засобах масової інформації стосовно ув’язки надбання статусу спостерігача в Митному союзі і певних поступок стосовно подальшого розвитку переговорного процесу щодо газотранспортної системи, хотів би сказати, що ці процеси жодним чином не пов’язані. Обидва ці процеси рухаються паралельно, і зрозуміло, що обидва ці процеси мають певні цілі, яких ми хочемо досягти», - сказав він.

Андрій Гончарук наголосив, що метою переговорного процесу України з Митним союзом є отримання статусу спостерігача.

Нагадаємо, Україна розраховує на фінансові вливання від ЄБРР для модернізації вітчизняної ГТС вже у вересні цього року. У першу чергу мова йде про модернізацію і реконструкцію магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

 
Коментарі (0)