ГоловнаКоментаріПодіїМ.Лазебна: "Накопичувальний рівень пенсійного забезпечення вимагатиме в перший рік 22 млрд грн"

М.Лазебна: "Накопичувальний рівень пенсійного забезпечення вимагатиме в перший рік 22 млрд грн"

Введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення у перший рік вимагатиме додаткових видатків з бюджету не менше 22 млрд грн
Введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення у перший рік вимагатиме додаткових видатків з бюджету не менше 22 млрд грн, повідомила голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебна з посиланням на розрахунки Міністерства фінансів.
 
"Одна із пропозицій Мінфіну - співфінансування накопичувального рівня з ЄСВ та держбюджету по 1% у перший рік запровадження такого рівня, по 1,5% у другий та по 2% у третій. І кожен відсоток, за їхніми пропозиціями, коштуватиме 22 млрд грн", – повідомила Лазебна на зустрічі із журналістами.
 
Ця сума розрахована, виходячи з проекції держбюджету на 2023 рік та моделі запровадження обов'язкового накопичувального рівня для українців віком від 55 років, у тому числі фізосіб-підприємців та самозайнятих осіб, уточнила міністр соцполітики.
 

За словами Лазебної, обговорюється також можливість додаткових добровільних внесків – на кожен додатковий внесок платника податків держава вносить рівний внесок, але не більше за встановлений ліміт - 3% від середньої заробітної плати або близько 5 тис. грн. На думку міністра, це дозволить стимулювати учасників обов'язкового накопичувального рівня інвестувати у майбутню пенсію. 

 
Коментарі (0)