ГоловнаКоментаріПодіїМ.Лазебна: "Українці, які не мають статусу переселенця, також отримають матеріальну допомогу"

М.Лазебна: "Українці, які не мають статусу переселенця, також отримають матеріальну допомогу"

Українці, які залишилися у зоні бойових дій і не мають статусу переселенця, також можуть розраховувати на допомогу держави. Її розмір, умови та періодичність виплати поки що невідомі.
Українці, які залишилися у зоні бойових дій і не мають статусу переселенця, також можуть розраховувати на допомогу держави. Її розмір, умови та періодичність виплати поки що невідомі. Достовірно можна сказати лише одне: матеріальна допомога таким громадянам буде.
 
Про це розповіла Міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє пресслужба міністерства.
 
Через війну в Україні багато громадян були змушені тимчасово залишити свої будинки та переселитися до регіонів, які не охоплені військовими діями. Усі внутрішньо переміщені особи можуть зареєструватися у населених пунктах, де вони зупинилися, та оформити статус переселенця, який надає їм право на щомісячні виплати від держави.
 
Розмір цих виплат становить 2000 гривень для дорослих та 3000 – для дітей або дорослих з інвалідністю. Крім того, з'явилися також інші програми допомоги українцям, розроблені спільно з ООН та іншими міжнародними організаціями.
 
Але при цьому українці, які не поїхали в евакуацію і залишилися в регіонах, де відбуваються воєнні дії, зараз позбавлені будь-якої підтримки. Вони не одержують її ні від держави, ні від міжнародних донорів. Гуманітарка туди також не доїжджає та не доходить. Багато хто з цих людей опинився на межі виживання.
 

Держава обіцяє їм допомогти. Вони також матимуть матеріальну допомогу. Вже незабаром має з'явитись відповідне рішення уряду, пообіцяла Марина Лазебна. Щоправда, деталей цієї програми наразі немає. 

 
Коментарі (0)