ГоловнаКоментаріЗаконодавствоМ.Лазебна:«Мінсоцполітики запропонувало збільшені темпи зростання прожиткового мінімуму в Україні»

М.Лазебна:«Мінсоцполітики запропонувало збільшені темпи зростання прожиткового мінімуму в Україні»

Міністерство соціальної політики подало бюджетний запит до Міністерства фінансів, у якому запропонувало збільшені темпи зростання прожиткового мінімуму в Україні
Міністерство соціальної політики подало бюджетний запит до Міністерства фінансів, у якому запропонувало збільшені темпи зростання прожиткового мінімуму в Україні. 
 
Про це розповіла на брифінгу міністр соціальної політики України Марина Лазебна, повідомляє пресслужба міністерства.
 
“Міністерство соціальної політики подало бюджетний запит до Міністерства фінансів, в якому запропонувало збільшені темпи зростання прожиткового мінімуму в Україні”, — сказала Лазебна, відповідаючи на питання про те, чи планується підвищення прожиткового мінімуму у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати з вересня, і чи варто очікувати у такому разі збільшень соціальних виплат.
 

“Як ви знаєте, в Україні є реальний, фактичний прожитковий мінімум, а є той, який сьогодні ми можемо забезпечити, тому що він є основою нарахування і пенсій і різних видів соціальних допомог. Сьогодні у нас є дискусія, і я сподіваюсь що ми знайдемо той оптимальний, кращий варіант, який буде забезпечений фінансовими ресурсами, але в результаті якого все ж таки ті види соціальної підтримки, соціальної допомоги і пенсій будуть в країні підвищені”, — додала міністр. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
29 Серпня 2020 p. 11:52
М.Лазебна:«Мінсоцполітики запропонувало збільшити темпи зростання прожиткового мінімуму в Україні»--------------------------Тобто, прискорити інфляцію.
Коля Пухов
05 Вересня 2020 p. 22:35
Є спостереження, що при досить помірних посадових окладах керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують їх посадовий оклад. --------------------------Тому є пропозиція для Мінсоцполітики, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим держкерівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.