ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМільяарди доларів підуть на українські атомні станції

Мільяарди доларів підуть на українські атомні станції

У підвищення безпеки українських атомних станцій в найближчі два роки буде вкладено близько мільярда доларів.

Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко.

«Одним із пріоритетів енергетичної незалежності України є підвищення безпеки атомних станцій. Наші станції пройшли стрес-тести, ми підготували заходи, і наприкінці року підпишемо кредит із Євроатомом, і приблизно 1 млрд доларів США вкладемо в найближчі два роки в підвищення безпеки наших атомних станцій», - сказав посадовець.

Бойко нагадав, що Україна була однією з трьох країн, які після аварії на японській АЕС «Фукусіма-1» ініціювали проведення стрес-тестів, і цілковито їх виконала разом із Францією і Бельгією. І хоча станції пройшли всі тести, сказав він, «ми ще йдемо вперед, ми робимо найдосконаліші станції в світі». «У нас був досвід Чорнобиля, який нас багато чому навчив. І це у нас завдання №1», - підкреслив міністр.

Голова Міненерго також повідомив, що ведеться будівництво високовольтної лінії від Рівненської атомної станції до столиці. «Це один із найбільших проектів в Європі. Високовольтна лінія довжиною близько 350 км. дасть можливість забезпечити ще більшу надійність Рівненської АЕС і подати додаткову електроенергію до Києва», - сказав він, додавши, що це один із тих 10 масштабних проектів, які будуть реалізовані через рік і дадуть понад 50 тисяч робочих місць країні.

Укрінформ

 
Коментарі (0)