ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняМільйонні борги Попаснянського водоканалу «не дозволяють» постачати воду в ОРЛО

Мільйонні борги Попаснянського водоканалу «не дозволяють» постачати воду в ОРЛО

Проблеми роботи комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал" обговорювалися в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб
Проблеми роботи комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал" обговорювалися в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб за участю представників міжнародних гуманітарних організацій, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
 
"Основною метою підприємства є задоволення потреб населення, промислових та інших груп споживачів послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Це близько 50 тис. осіб на підконтрольній української влади території і близько 400 тис. осіб на території окремих районів Луганської області (ОРЛО)", - цитує сайт відомства заступник міністра Юрія Гримчака.
 
У міністерстві нагадали, що протягом тривалого часу водоканал забезпечував водопостачанням споживачів ОРЛО, не отримуючи компенсації за споживання. За цей час у підприємства накопичилася заборгованість за спожиті ресурси, в тому числі за електроенергію. За даними керівництва КП, сума боргу за електроенергію становить 145 млн грн, тому постачання питної води на непідконтрольну територію на даному етапі неможливі.
 

"Нарада проводилася з метою ознайомлення представників міжнародних гуманітарних організацій з поточною ситуацією та проблемними питаннями в роботі стратегічно важливого підприємства", - зазначили в міністерстві. 

 
Коментарі (0)