ГоловнаНовини ЖКГПодіїМіндовкілля презентувало перше інфографічне дослідження

Міндовкілля презентувало перше інфографічне дослідження

Понад 30 сторінок українською та англійською мовами показують як бойові дії, окупація та свідоме знищення росією всього живого шкодять екосистемам України та континенту.
Понад 30 сторінок українською та англійською мовами показують як бойові дії, окупація та свідоме знищення росією всього живого шкодять екосистемам України та континенту.
 
«За 512 днів великої війни наші фахівці вже зафіксували близько 2,5 тисяч злочинів окупантів проти довкілля. Збитки сягають понад 2 трильйони гривень. Для прикладу, це більше ніж ВВП Латвії у 2022 році», - наголосив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький на прес-конференції щодо презентації дослідження.
 
Як раніше відзначав Міністр Руслан Стрілець, 1 день війни спричиняє довкіллю збитки на суму у 102 млн євро або 4 млрд гривень. І це без урахування екоциду рф на Каховській ГЕС.
 
Лише з підривом Каховського водосховища Україна втратила 18 мільярдів кубічних метрів води. Такі дії росіян цілком підпадають під визначення екоцид. Цього обсягу води було б достатньо, аби 2 дні поїти все населення Землі. Сьогодні найбільше водосховище України зазнає змін. Нацпарки «Нижньодніпровський», «Великий Луг» та «Кам’янська Січ» очікує поступове і довге відновлення.
 
«У пункті 8 Формули миру Володимира Зеленського передбачено припинення екоциду та компенсація Україні за шкоду довкіллю. І процес реалізації цього пункту вже розпочався. 30 червня в Офісі Президента відбулося перше засідання Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни. Робоча група зосередиться на оцінці впливу війни на довкілля, екологічному відновленні та механізмах притягнення агресора до відповідальності», - розповів Олександр Краснолуцький.
 

Для того, щоб привернути увагу світу до довкіллєвих наслідків війни, Міндовкілля підтримало підготовку відповідного інфографічного дослідження. Воно розраховане на журналістів, урядовців, представників громадських організацій — на тих, хто приймає рішення про підтримку України або адвокатує прийняття таких рішень, розповідає про війну в Україні. 

 
Коментарі (0)