ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМінекоенерго перевірить ТЕЦ на наявність боргів

Мінекоенерго перевірить ТЕЦ на наявність боргів

Мінекоенерго перевірить ТЕЦ щодо надвиробництва ними електроенергії в порушення прогнозного енергобалансу та значного перевиробництва електроенергії
Т.в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец розпорядилася перевірити діяльність всіх теплоелектроцентралей щодо порушень ними прогнозного енрегобаланса і значного перевиробництва електроенергії.
 
Відповідне доручення т. в.о. міністра озвучила у ході наради щодо виконання рішень антикризового штабу.
 
“ТЕЦ зараз виробляють значно більше електроенергії, мабуть, на третину, якщо розглянути останні цифри. І я хочу надати доручення Директорату енергетичних ринків проаналізувати, які саме теплоелектроцентралі перевиробляють, яка у них ситуація по фінансовому забезпеченню”, - сказала вона.
 
Ольга Буславець нагадала, що опалювальний сезон закінчився. Втім, на ринку працює чимало ТЕЦ, які перевиробляють електроенергію, паралельно декларуючи збитковість виробництва.
 
"Особливо прошу розглянути питання ТЕЦ, які знаходяться у ФДМУ, які найбільш проблемні по наявності боргів. Треба напрацювати рішення, яким чином можна владнати цю ситуацію", - зауважила Буславець.
 

Нагадаємо, за даними головного диспетчера НЕК "Укренерго" Віталія Зайченко, перевищення вироблення електроенергії на ТЕЦ в порівнянні з закладеним в прогнозному енергобалансі, становить 39% (165 млн кВт-год). Також він зазначив перевищення обсягів виробництва атомної електроенергії на 12% (544 млн кВт-год) і недовиробництво на ТЕС на 5,5% (152 млн кВт-год) і на об'єктах ВДЕ - на 13% (90 млн кВт-год). 

 
Коментарі (0)