ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго анонсувало нову дату відновлення продажу електрики

Міненерго анонсувало нову дату відновлення продажу електрики

Міненерго заявляє про можливе пришвидшення початку експорту електроенергії до Литви, Молдови та Білорусії. У відомстві наголошують, що вже провели переговори.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що Україна відновить експорт електроенергії до Литви, Молдови та Білорусії в березні. Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «РБК-Україна».

За словами Міністра, відповідні переговори вже проведені.

«Провели переговори з Литвою, Білоруссю і Молдовою. Переконаний, що з квітня точно, а, може, навіть вже з березня будемо відновлювати експорт електроенергії», - сказав очільник Міненерго.

Нагадаємо, минулого місяця Міненерго заявляло про відновлення в квітні у напрямку лише двох країн – Молдови та Білорусії. У відомстві наголошували, що з підвищенням температури повітря та відміною надзвичайного стану у вітчизняній енергетиці, навантаження на блоки атомних електростанцій може суттєво знизитись.

«Зараз ведемо переговори. З другого кварталу ми зможемо передбачити максимальний експорт (в напрямку зазначених країн – ред.) в балансі», - заявляв заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Свєтелік.

 
Коментарі (0)