ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіненерго допускає скорочення імпорту електроенергії з Росії

Міненерго допускає скорочення імпорту електроенергії з Росії

Міністерство енергетики та вугільної промисловості допускає скорочення імпорту електричної енергії з Росії, якщо енергобаланс України стабілізується.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин допускає скорочення імпорту електричної енергії з Росії в разі стабілізації енергобалансу України. Про це він повідомив на засіданні Ради оптового ринку електроенергії, пишуть «Українські новини».

«Я з повною відповідальністю заявляю, це рішення (імпорт електроенергії з Росії) тимчасове. Те, що договір підписаний на рік - це договір, за договором ми можемо передомовитися за графіком щодня. Я не бачу жодної проблеми в тому, що коли буде система самодостатньою і буде достатньо вугілля, ми відмовимося від договору, тобто не те щоб відмовимося, договір нехай буде, а обсяг ми зменшимо», - сказав він.
 
На думку пана Демчишина, договір про імпорт електроенергії з Росії є запорукою енергетичної безпеки України, оскільки дозволяє накопичити на складах українських теплоелектростанцій додаткові обсяги вугілля.
 
Також Міністр вважає, що ціна імпортованої російської електроенергії є вигідною для України.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Нацкомісія оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові та нічні періоди навантаження ОЕС. Це дасть можливість вирівнювати її дисбаланс.
 
Коментарі (0)