ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідприємствам змінили нічні тарифи на світло

Підприємствам змінили нічні тарифи на світло

Нацкомісія оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові та нічні періоди навантаження ОЕС. Це дасть можливість вирівнювати її дисбаланс.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла постанову № 37 «Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 20 грудня 2001 року № 1241», якою оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові та нічні періоди навантаження в об’єднаній енергетичній системі України. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕКП.

При цьому, тарифний коефіцієнт для двозонних тарифів, диференційованих за періодами часу зменшується із «0,4» до «0,35» у нічний період часу, та з «1,85» до «1,8» у денний період часу, а для тризонних тарифів, диференційованих за періодами часу із «0,35» до «0,25» у нічний період часу, та з «2,0» до «1,8» у піковий період.
 
«Визначений у постанові підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди і стимулюватиме споживачів (зокрема, промисловість: металургійну, машинобудівну, будматеріалів, хімічну та ін.) до переходу на споживання електричної енергії в нічний та напівпіковий періоди часу», – пояснили в НКРЕКП.
 
У прес-службі зазначили, що Постанова №37 набирає чинності з 01 лютого 2015 року.
 
В НКРЕКП нагадали: «Дефіцит електроенергії в ОЕС України в пікові періоди обумовлений браком паливно-енергетичних ресурсів (газ, вугілля, мазут), дисбалансом між виробництвом та споживанням електроенергії, руйнуванням електричних мереж та транспортної інфраструктури в зоні АТО».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Roshen розкритикували призначення колишнього менеджера компанії Дмитра Вовка головою НКРЕКП. Кажуть – чоловіка звільнили з підприємства з причини незадовільних результатів його діяльності.
 
Коментарі (0)