ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМіненерго готує постанову про компенсацію споживачам, що за власний кошт встановили лічильник газу

Міненерго готує постанову про компенсацію споживачам, що за власний кошт встановили лічильник газу

Міненерговугілля готовиться до презентації проекту постанови про порядок проведення компенсації особам, які самостійно і власним коштом встановили газові лічильники
Міненерговугілля готовиться до презентації проекту постанови про порядок проведення компенсації особам, які самостійно і власним коштом встановили газові лічильники, це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Анатолій Корзун.
 
"Щодо встановленню газових лічильників і по компенсаціях працює робоча група. Рішення - на виході", - розповів Анатолій Корзун.
 
Нагадаємо, з 19 січня 2018 року набрав чинності Закон "Про внесення змін до закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу. 
 
Згідно із законом, гранична дата встановлення індивідуальних лічильників газу споживачам перенесена з початку 2018 року на 1 січня 2021 року. 
 
Законом також визначено, що встановлення індивідуальних лічильників відбуватиметься  коштом місцевих бюджетів. Споживачам, які самостійно встановили прилад обліку газу протягом 2018 року, його вартість компенсуватимуть протягом 12 місяців. 
 

Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для споживачів природного газу - фізичних осіб (населення) мають бути встановлені Кабінетом міністрів протягом трьох місяців з дня набрання чинності законом. 

 
Коментарі (2)
Володимир Нечай1
10 Квітня 2018 p. 15:57
Цій робочій групі треба готувати нагороду. Бо їм треба придумати "формулу" за якою споживачу, який платить за газ 60 грн в місяць, в тому числі за розподіл газу 4грн в місяць(48грн за рік)компенсувати вартість принаймні лічильника(без вартості роботи)ціною 980грн за 1 рік.Хоча при соціалізмі й не таке придумували.
Коля Пухов
10 Квітня 2018 p. 22:52
Щодо енергозбереження, то працівники бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня микрохвильовками, електрочайниками та іншими потужними електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, біля кожної такої працівниці стоїть потужний електрообігрівач. Навіщо те енергозбереження, адже держава розрахується за будь-яку кількість спаленої електроенергії. -----------------------------------------------------А тепер уявіть, що буде, якщо дома у цих держпрацівниць поставлять індивідуальні газові лічильники -- вони за для економії газу і усю їжу для своєї сім"ї будуть готувати на роботі. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Крім того, не зайве зауважити, що працівники держустанов складають переважну більшість зайнятого населення , а також те, що вони не виробляють ні матеріальних речей, ні духовних цінностей. Тобто, їх завищене енергоспоживання не є виправданим.