ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМіненерго хоче об'єднати в одну платіжку оплату за газ та його розподіл

Міненерго хоче об'єднати в одну платіжку оплату за газ та його розподіл

Міністерство енергетики відпрацьовує питання переходу споживачів на одну платіжну квитанцію з оплати газу та його розподілу
Міністерство енергетики відпрацьовує питання переходу споживачів на одну платіжну квитанцію з оплати газу та його розподілу, про це повідомив в.о. міністра Юрій Вітренко на своїй сторінці у Фейсбуці.
 
"З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів, - це перехід на одну платіжку за газ і розподіл", - написав Вітренко.
 
За його словами, міністерство також опікується питанням тарифоутворення на послуги з розподілу газу, вивчаючи можливість їх рівняння, - "щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вище за тарифи в інших".
 
Також він зазначив, що міністерство розглядає можливість введення обмежень націнки монополістів на роздрібному і оптовому енергетичних ринках, а також зміни принципів формування тарифів, акцентувавши увагу, що це призведе до зниження цін для споживачів.
 
"Щоб споживачі були впевнені, що на них не перекладають неефективність роботи операторів мереж і щоб гроші не вилучалися, а вкладалися в підвищення якості та надійності поставок газу, тепла, електроенергії", - написав він.
 

Міністерству належить вирішити питання з обсягами ресурсу, який виставляють на енергоринки державні компанії, не уточнивши подробиць. 

 
Коментарі (0)