ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМіненерго хоче підвищити ціну на вугілля державних шахт на 10,5%

Міненерго хоче підвищити ціну на вугілля державних шахт на 10,5%

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України запропонувало підвищити ціну на вугілля державних шахт на близько 10,5% - з 2,535 тис. грн до 2,8 тис. грн за тонну
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України запропонувало підвищити ціну на вугілля державних шахт на близько 10,5% - з 2,535 тис. грн до 2,8 тис. грн за тонну (без ПДВ та витрат на транспортування). 
 
Про це говориться в протоколі профільної наради з питань визначення граничної ціни на вугільну продукцію, повідомляє прес-слжба міністерства.
 
"Граничний рівень ціни 1 тонни вугільної продукції для потреб теплових електростанцій енергогенеруючих компаній та теплових електроцентралей, що встановлений для державних вугільних підприємств на рівні 2 535 грн/т (без ПДВ та витрат на транспортування) потребує перегляду... Індикативна ціна 1 тонни вугілля для ГК ТЕС та ТЕЦ України має становити 2 800 грн/т (без ПДВ та витрат на транспортування) при середній калорійності українського вугілля газової групи 5200 Ккал", - йдеться у тексті протоколу.
 
Присутні на нараді підтримали пропозицію щодо необхідності підняття індикативної ціни 1 тонни вугільної продукції з 1 січня 2019 року до рівня 2 800 грн/т (без ПДВ та витрат на транспортування) при середній калорійності українського вугілля газової групи 5200 Ккал/кг для ГК ТЕС та ТЕЦ.
 
"Міненерговугілля з 1 січня 2019 року рекомендує підвищити для державних підприємств граничний рівень ціни 1 тонни вугільної продукції для потреб теплових електростанцій енергогенеруючих компаній та теплових електроцентралей до 2 800 грн/т (без ПДВ та витрат на транспортування) з урахуванням базових показників якості", - йдеться у тексті протоколу.
 

Згідно з текстом протоколу, потреба українських ГК ТЕС і ТЕЦ у 2019 році становить 28,2 млн тонн вугілля. 

 
Коментарі (0)