ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Міненерго хоче вимикати батареї за нових умов

Міненерго хоче вимикати батареї за нових умов

У Міненерго хочуть скоріше завершувати опалювальний сезон – вимикати батареї при температурі повітря +6ºС замість нинішніх +8ºС. При цьому, уряд на місяць збільшив строки опалювального періоду.
Міністерство енергетики й вугільної промисловості консультується з експертами про можливість зміни граничної температури для початку й завершення опалювального сезону. Про це сказав Міністр енергетики й вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє прес-служба уряду.
 
«На даний момент ми консультуємося з технічними фахівцями, чи можна понизити цей температурний режим без негативних наслідків для споживачів, населення», - сказав він.
 
Пан Демчишин зазначив, що якщо консультації покажуть, що зміна даного температурного режиму з нинішніх +8 градусів до +6 не матиме негативних наслідків для споживачів, то Міненерго може ініціювати подібні зміни.
 
Міністр додав, що Міненерго планує ініціювати ухвалення рішення Кабміном про рекомендацію деяким регіонам, зокрема, на півдні України, про необхідність припинення опалювального сезону у зв'язку з теплою погодою.
 
Примітно, що уряд змінив Правила надання населенню послуг з газопостачання. Кабмін встановив строки опалювального періоду - з 1 жовтня по 30 квітня включно. Раніше він тривав з 15 жовтня по 15 квітня. Тобто, наразі українцям доведеться платити за опалення не лише більше, але й довше.
 
Коментарі (1)
Sergiy
05 Березня 2015 p. 08:42
На початку 90 років при аналогічній ситуації в прибалтійських державах, аналогічні дії щодо зменшення норм на рівні Урядів були здійснені.Але власникам (співвласникам ) разказали та посприяли щодо щвидкоокупних та малозатратних енергоефективних заходах. Через три місяці двері в підїздах закривалися,застеклення було проектне,вікна і двері в квартирах ущільнені,частина душників заклеїна.А далі був запущений енергосервісний бізнес-основний партнер співвласників житлових будинків.У них не було олігархів від труби в парламенті.А у нас від законопректів щодо енергоефективності дехто втрачає свідомість в ВР.