ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРозслідування закупок електрики з Росії «затягується»

Розслідування закупок електрики з Росії «затягується»

Розслідування щодо закупок російської електрики продовжено на три дні. Голова Міненерго анонсував детальні пояснення по енергетичних контрактах з РФ.

Термін проведення службового розслідування щодо обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з Росії та її постачання в Крим продовжений на три дні - до 3 лютого. Таке рішення прийняте за проханням Міністра енергетики Володимира Демчишина. Про це заявив голова комісії заступник Міністра Кабінету міністрів Роман Греба, повідомили в прес-службі Кабміну.

«Продовження терміну викликано тим, що Міністр Міненерговугілля Демчишин під час ознайомлення 31 січня з актом службового розслідування висловив намір надати докладні пояснення», - йдеться в повідомленні.
 
Згідно з повідомленням, незважаючи на те, що під час проведення службового розслідування Міністр відмовлявся надавати пояснення, а такі пояснення є важливими для встановлення фактичних обставин справи, прийнято рішення про продовження строку розслідування в 3 дня.
 
Також будуть повторно витребувані оригінали контрактів і пояснення посадових осіб «Укрінтеренерго».
 
Нагадаємо, відповідна комісія була створена 21 січня за дорученням Прем'єра Арсенія Яценюка. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», запаси вугілля на складах українських ТЕС продовжують накопичуватись. У Міненерго говорять про стабільні поставки електроенергії споживачам в зимовий період.
 
Коментарі (0)