ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМіненерго констатувало зниження залежності від російського вугілля

Міненерго констатувало зниження залежності від російського вугілля

У Міненерго заявляють про зменшення залежності України від вугілля з Російської Федерації. У відомстві наголошують, що скорочення поставок твердого палива у цьому році фіксується на рівні 1,4 млн тонн.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявило про скорочення залежності України від поставок вугілля з Російської Федерації. Про це сьогодні під час звіту в Кабінеті Міністрів заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За його словами, у цьому році Україна зменшила закупки вугілля у північного сусіда на 1,4 млн тонн – з 2 млн тонн до 600 тис. тонн, в порівнянні з минулим роком.

«Закуповували в минулому році 2 млн тонн з РФ, в цьому році – менше 600 тис. тонн. Тобто, про яку залежністі від Росії ми можемо говорити», - сказав очільник Міненерго.

Нагадаємо, що Україна підписала договори на постачання в січні-лютому 2016 року ще 170 тис. тонн вугілля енергетичних марок з Південно-Африканської республіки.

Вже здійснено часткову передоплату. Два кораблі з ПАР з цим обсягом вугілля очікуються до прибуття в 20-х числах січня 2016 року.

 
Коментарі (1)
Александр2
09 Грудня 2015 p. 15:41
Промышленному трупу энергия не нужна.