ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна продовжить купувати вугілля в ПАР

Україна продовжить купувати вугілля в ПАР

Україна підписала з Південно-Африканською республікою ще один договір на поставки близько 200 тис. тонн вугілля в 2016 році. За новим контрактом вже проведена часткова передоплата.

Україна підписала договори на постачання в січні-лютому 2016 року ще 170 тис. тонн вугілля енергетичних марок з Південно-Африканської республіки. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час брифінгу.

За його словами, вже здійснено часткову передоплату. Два кораблі з ПАР з цим обсягом вугілля очікуються до прибуття в 20-х числах січня 2016 року.

Також, Міністр повідомив, що переговори з активістами енергетичної блокади Криму про під’єднання лінії «Каховська-Титан» тривають.

У разі підключення лінії будуть розблоковані поставки вугілля із зони АТО. При цьому підключення цієї лінії покращить стабільність роботи об'єднаної енергосистеми України та надасть можливість уникнути позапланових відключень електропостачання в Херсонській області.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго заявляють, що у зв’язку з блокування поставок вугілля з боку Росії, в Україні вистачить запасів для роботи протягом місяця. В той же час, у відомстві відзначають, що в середині наступного місяця, в країну планують поставити вугілля з ПАР.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Листопада 2015 p. 21:57
По вині можновладців ( і не лише теперішніх) Україна втратила Крим і Донбас, залишилась без вугілля і газу. Природньо було б щоб за це заплатили винуваті, а не пересічне населення замість винуватих.