ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМіненерго перевірить законність контрактів на імпорт вугілля

Міненерго перевірить законність контрактів на імпорт вугілля

Законність імпорту вугілля викликає підозри у Міненерго. У відомстві вже вирішили провести внутрішні перевірки двох компанії. У разі виявлення порушень, матеріали аудитів передадуть правоохоронцям.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості проведе позапланові перевірки компанії «Центренерго» та «Укрінтерененго». Втім аудит буде внутрішнім. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Метою проведення аудиту компаній є виявлення законних підстав на заключення угод щодо імпорту вугілля, а також з’ясування відповідності декларованих об'ємів фактично поставленим, наявності сертифікатів якості та походження вугілля та визначення якісних показників вугілля, яке фізично знаходиться на складах а також з’ясування цінових параметрів поставок.

«Результати аудиту дадуть можливість Міністру енергетики аргументовано доповісти громадськості щодо резонансних питань імпорту вугілля на підприємства державної генерації, базуючись на відповідних документах», - йдеться в повідомленні.

Якщо ж порушення все таки будуть виявлені, то матеріали перевірки будуть передані до правоохоронних органів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго заявляє, що позитивні зміни у вітчизняній енергетиці буде досягнуто лише за умови прийняття двох законів – про ринок електроенергії та про Нацкомісію, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 
Коментарі (0)