ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Міненерго просить політиків "не заробляти електоральні симпатії" на темі підвищення тарифів

Міненерго просить політиків "не заробляти електоральні симпатії" на темі підвищення тарифів

Зрив опалювального сезону, яким напередодні виборів лякають окремі політики, може бути лише в тому випадку, якщо промислове лобі й надалі буде "вичавлювати останнє" з енергомереж України, позбавляючи українців електроенергії
Спроби окремих політиків заробити електоральні симпатії традиційно базуються на болючих для кожного українця темах: підвищенні тарифів, ризику зриву опалювального сезону, про це заявили в Міненерго.
 
Та мало хто з таких політиків озвучує проблеми, які накопичилися в енергосистемі. Зокрема щодо зношеності енергомереж, яка сягає 50% до 70% і призводить до каскадних аварій і перебоїв в енергопостачанні, зазначають у відомстві.
 
"В Україні один з найгірших у Європі показників SAIDI (середньої тривалості перерв в електропостачанні), що доходить вже до 700 хв на рік. Така ситуація є критичною для безпеки енергомереж і задоволення потреб українських споживачів в електроенергії", - наголошують в Міненерго.
 
Водночас спроби промислового лобі залишити собі статус - кво і продовжити експлуатацію енергомереж в Міненерго назвали неприпустимими та безперспективними.
 
"Національною радою реформ, очолюваною Президентом України, було одноголосно підтримано впровадження ефективного RAB-регулювання, яке запустить механізм модернізації енергомереж. Визначено, що сьогоднішні калькуляції НКРЕКП не відповідають дійсному стану справ і жодним чином не сприяють вирішенню проблеми зношеності енергомереж, а відповідно, мають бути переглянуті в інтересах споживачів, а не промислового лобі", - зазначили в Міненерго.
 

Там зауважили, що зрив опалювального сезону, яким напередодні виборів лякають окремі політики, може бути лише в тому випадку, якщо промислове лобі й надалі буде "вичавлювати останнє" з енергомереж України, позбавляючи українців електроенергії. 

 
Коментарі (0)