ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМіненерго розкрило «привабливу» ціну африканського вугілля

Міненерго розкрило «привабливу» ціну африканського вугілля

Міненерго розкрило вартість південноафриканського вугілля для України. У відомстві повідомили, що ціна є привабливою, а перше судно з твердим паливо прибуло ще позавчора.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості розповіло про ціну південноафриканського вугілля для України. Вартість за тонну становить 57 дол. Про це сьогодні повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За словами Міністра, вартість вугілля з ПАР є доволі привабливою, а якість підтвердженою.

«Позавчора вночі прийшло перше судно з південноафриканським вугіллям у порт. Маю надію, що найближчим часом воно потрапить на склади. Якість вугілля підтверджено. Ціна вугілля доволі приваблива - 57 доларів за тонну в порту», - сказав він.

Поміж тим, посадовець наголосив, що Україна може збільшити обсяги імпортованого вугілля в будь-який момент.

«Іншого контракту для цього не потрібно. Нинішній контракт дозволяє збільшувати об'єм. Можна додавати необмежену кількість, це буде залежати від об'єму, який може бути оплачений і завезений через порти», - поінформував Демчишин.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабмін має намір рятувати ситуацію з дефіцитом вугілля, виділенням коштів з резервного фонду. Уряд наголошує, що відповідальне Міністерство не виконало доручення щодо запасів вугілля, що і спричинило брак твердого палива.

 
Коментарі (2)
Дідусь Куценко1
07 Грудня 2015 p. 17:21
Здається мені, що й цей контракт є черговою зрадою Демчишина.
Владимир2
07 Грудня 2015 p. 17:59
И что это даст , эта очередная зрада ?