ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд планує «перекрити» дефіцит вугілля резервними грішми

Уряд планує «перекрити» дефіцит вугілля резервними грішми

Кабмін має намір рятувати ситуацію з дефіцитом вугілля, виділенням коштів з резервного фонду. Уряд наголошує, що відповідальне Міністерство не виконало доручення щодо запасів вугілля, що і спричинило брак твердого палива.
Кабінету Міністрів планує виділяти кошти з резервного фонду для купівлі необхідних обсягів вугілля на зимовий період. Загалом, дефіцит вугілля в Україні становить 1,5 млн тонн. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-службі Кабміну.
 
За його словами, Міністерству енергетики та вугільної промисловості чотири місяці тому було доручено запастись 3,5 млн тонн вугілля.
 
«Дефіцит зараз 1,5 мільйона тонн. Моє доручення Міністром не було виконано», - сказав очільник Кабміну.
 
Між тим, Прем’єр сказав, що звернувся до Президента України: «Президент розглядав питання енергетичної безпеки в травні поточного року. Він підписував відповідний указ про енергетичну безпеку і енергетичну ефективність. Я звернувся до Президента, щоб ми на найближчому засіданні Ради національної безпеки і оборони розглянули питання енергетичної безпеки країни».
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд заявляє про брак вугілля в Україні для проходження зимового періоду. Зазначається, що для придбання вугілля кошти було виділено з бюджету, а також проведено кредитування енергокомпаній.
 
Коментарі (0)