ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМіненерго: Україні потрібен російський газ

Міненерго: Україні потрібен російський газ

У Міненерго заявили, що Україні потрібен російський газ для формування запасів палива на наступний опалювальний сезон. У відомстві додали, що «Газпром» говорить про дуже вигідну ціну на блакитне паливо для України.

Україні для створення запасів газу на період опалювального сезону 2015-2016 років знадобиться російський газ, повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Інтерфакс-Україна».

«Для того, щоб підготуватися до опалювального сезону - так, російський газ буде потрібен», - сказав він.
 
Пан Демчишин пояснив, що до початку наступного опалювального сезону в українських ПСГ планується накопичити 19 млрд куб. м. На сьогодні запаси палива в українських підземних сховищах складають 7,7 млрд куб. м.
 
Міністр заявив, що якщо «Газпром» підтвердить ціну на газ 250 дол. за тис. куб. м, то Київ відновить закупівлі палива.
 
«Поки не приймали сьогодні (російський газ, - ред.). Якщо ствердимо ціну 250 доларів, то будемо купувати», - сказав він.
 
Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» з 1 квітня тимчасово припинив закупівлі російського газу.
 
Раніше пан Демчишин анонсував, що закладена в газовому контракті 2009 року формула з урахуванням збереження знижки призведе до зниження ціни російського газу для України з другого кварталу до менш ніж 250 дол. за тис. куб. м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Газпром» продовжить поставляти газ на Донбас, незважаючи на те, що «Нафтогаз» не перерахував компанії нову передоплату. У Міненерго відповіли: Київ не буде платити РФ за паливо, поставлене на окуповані території без відома України.
 
Коментарі (0)