ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Міненерго: Уряд не збільшував опалювальний період

Міненерго: Уряд не збільшував опалювальний період

У Міненерго кажуть, що урядовим рішенням було не продовжити опалюваний сезон до 1 травня, а збільшити період застосування пільгової ціни на опалення.

У Міненерго пояснюють: продовження опалювального періоду до 1 травня означає збільшення періоду застосування пільгової ціни на опалення для населення. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі уряду.

«Урядовим рішенням збільшено не опалювальний період, а період застосування пільгової ціни на опалення в розмірі 3600 гривень за тис. куб м», – повідомив очільник Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин. 
 
Міністр зазначив, що споживачі платитимуть упродовж 12 місяців – саме на такий період буде розбито плату за теплопостачання: «На 12 місяців розбивається оплата. Це буде середньоарифметична сума з подальшим коригуванням. Повертаємося до тієї системи, яка існувала раніше».
 
Водночас він наголосив, що всі малозабезпечені родини, які потребують допомоги в оплаті за комунальні послуги, отримуватимуть субсидії від держави. Для цього Міністерством соціальної політики розроблено новий, значно спрощений, механізм надання субсидій населенню.
 
Раніше стало відомо, що уряд змінив Правила надання населенню послуг з газопостачання. Кабмін встановив строки опалювального періоду - з 1 жовтня по 30 квітня включно. Раніше він тривав з 15 жовтня по 15 квітня. 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
04 Березня 2015 p. 22:12
Чи можна побудувати міцну будівлю на гнилому фундаменті? -------------------------------------------------------------------------------------------------------Чи може бути довіра там, де багато разів обманювали і продовжують обманювати?