ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМіненергодовкілля готує комплексний пакет заходів для стабілізації ситуації з ВДЕ

Міненергодовкілля готує комплексний пакет заходів для стабілізації ситуації з ВДЕ

Міненергодовкілля вважає, що законопроєкт №2543, який депутати розробили для перегляду державної підтримки відновлювальної енергетики, суперечить стратегії та цілям розвитку енергетичного сектору
Міністерство енергетики та захисту довкілля України вважає, що законопроект №2543, який депутати розробили для перегляду державної підтримки відновлювальної енергетики, суперечить стратегії та цілям розвитку енергетичного сектору. Про це повідомила пресслужба міністерства. 
 
"Мінекоенерго закликає народних депутатів не підтримувати законопроєкт №2543, оскільки він суперечить стратегії та цілям розвитку енергетичного сектору. Відновлювана енергетика має великий потенціал в Україні, але вона повинна стати дешевою та доступною для кінцевих її споживачів", — заявили в пресслужбі.
 
У Міненергодовкілля впевнені, що прийняття законопроекту призведе до необґрунтованого підвищення тарифів для кінцевих споживачів і відповідно матиме негативні наслідки для економіки України. 
 
"Це не лише створить проблеми на енергетичному ринку, а й припинить розвиток відновлюваної енергетики в України на довгі роки. Це, в свою чергу, суперечить майбутній візії розвитку енергетичного сектору та взятих на себе Україною міжнародних зобов’язань", — вважають в міністерстві.
 

Міненергодовкілля нагадало, що й самі готують комплексний пакет заходів для стабілізації ситуації з ВДЕ. Цей пакет передбачає зміну державної підтримки ВДЕ: припинення субсидування втрат у електромережах, підтримка учасників, які погодились на реструктуризацію "Зеленого" тарифу, покращений PrePPA, підвищення ціна для побутових споживачів електроенергії з великим обсягом споживанням. Від учасників ринку очікувалась добровільна реструктуризація, скорочення строків введення в експлуатацію об’єктів ВДЕ за "зеленим" тарифом, зміна положень щодо відповідальності за небаланс. 

 
Коментарі (0)