ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМіненерговугілля: ціни на газ не є завищеними

Міненерговугілля: ціни на газ не є завищеними

У разі виявлення порушень у цій сфері Міністерство залишає за собою право звернутись до контролюючих органів для відповідної реакції

Природний газ українським споживачам відпускається за фіксованими цінами.

На цьому наголошує Міністерство енергетики і вугільної промисловості України у зв’язку із викладеними у деяких засобах масової інформації повідомленнями про продаж газу за завищеною ціною.

Міненерговугілля наголошує, що відповідно до Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу», тарифи на газ для споживачів регулюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики. Складовими кінцевих цін на природний газ для споживачів України є тарифи на транспортування, розподіл і постачання природного газу.

Згідно з Постановою НКРЕ № 129 від 28.12.2011, граничний рівень ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом установлено на рівні 3509,00 грн за 1000 м куб. Гранична ціна – 4714 грн за 1000 м куб.

Згідно з Постановою НКРЕ № 130 від 28.12.2011, граничний рівень ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб`єктів господарювання без урахування податку на додану вартість, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання природного газу за регульованим тарифом встановлено на рівні 3509,00 грн  за 1000 м3.

Згідно з Постановою НКРЕ № 131 від 28.12.2011, загальний тариф на транспортування природного газу установлено в розмірі 305,60 грн за 1000 м куб. (без ПДВ). Розрахунковий середній тариф на транспортування природного газу магістральними трубопроводами для ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» установлено в розмірі 106,90 грн за 1000 м куб. без урахування ПДВ. Тариф на транспортування природного газу магістральними трубопроводами для споживачів, власні газопроводи яких безпосередньо підключені до магістральних газопроводів, установлено у розмірі 265,10 грн за 1000 м куб. (без ПДВ). Середньозважений тариф на транспортування природного газу розподільними трубопроводами установлено в розмірі 198,70 грн за 1000 м куб. (без ПДВ). Середньозважений тариф на постачання природного газу установлено в розмірі 43,70 грн за 1000 м куб. (без ПДВ).

У разі виявлення порушень у цій сфері Міністерство залишає за собою право звернутись до контролюючих органів для відповідної реакції, інформує прес-служба.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)