ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїнська ГТС буде затребуваною у будь-якому разі – Азаров

Українська ГТС буде затребуваною у будь-якому разі – Азаров

Україна знайде шляхи якісного застосування своєї газотранспортної системи після завершення будівництва Південного та Північного потоків

Україна знайде шляхи якісного застосування своєї газотранспортної системи після завершення будівництва Південного та Північного потоків.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, перебуваючи у Житомирській області, інформує прес-служба уряду.

Таку думку він висловив, коментуючи вчорашню заяву офіційного представника ВАТ «Газпром» Сергія Купріянова про те, що після реалізації газотранспортних проектів «Південний потік» і «Північний потік» транзитне значення України для експорту російського газу дорівнюватиме нулю.

«Я завжди кажу: Бог вам в поміч. Якщо в Росії всі проблеми вирішені: всюди такі лікарні збудовані, все у вас зроблено, все у вас добре в країні – будь ласка, будуйте (Північний і Південний потоки – ред.). У вас є можливість використовувати нашу у минулому спільну газотранспортну систему. Але якщо ви хочете 20 млрд євро направити невідомо куди, то будь ласка, Бог вам у поміч. Україна знайде вихід з цієї ситуації. Не потрібно за це переживати», - заявив М.Азаров. При цьому він підкреслив, що будівництво обхідних маршрутів транспортування російських вуглеводнів до Європи – дорогий та довготривалий процес.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)