ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінфін очікує падіння ВВП не вище за прогнозований

Мінфін очікує падіння ВВП не вище за прогнозований

За словами міністра фінансів, рік був складним, але все могло бути ще гірше

 

За словами міністра фінансів, рік був складним, але все могло бути ще гірше.

Прогноз падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України до кінця 2020 року відповідатиме очікуваному на початок цього року рівню - нижче за 5%.

Про це заявив в ході щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації міністр фінансів Сергій Марченко.

"Попри те, що цей рік складний за всіма параметрами і економічна динаміка складна не тільки в нашій країні. Наша країна знаходиться в нижній медіані груп держав, які постраждали. Є надії, що прогноз падіння ВВП буде відповідати тим прогнозним показникам, які ми закладали на початку року. Це буде менш як 5%. Зараз є всі підстави очікувати таку динаміку", - сказав він.

За його словами, 2020 рік був для економіки України складним, але наша країна не зазнала тих потенційних втрат, які могла б понести.

Падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками дев'яти місяців 2020 року сповільнилося до 5,5% після падіння на 5,8% за підсумками січня-серпня.

За підсумками року Мінекономіки залишає незмінним прогноз щодо скорочення ВВП на рівні 4,8%, у тому числі скорочення ВВП в IV кварталі на рівні 3,0%, за умови, що ситуація з рівнем захворюваності до кінця року як у світі, так і всередині країни значно не погіршиться і відповідно не відбудеться посилення превентивних заходів (не буде відновлений тривалий жорсткий карантин на значній території країни/країн).

 

 

 
Коментарі (0)