ГоловнаНовини ЖКГТранспортМінфін схвалює підвищення тарифів на залізничні перевезення

Мінфін схвалює підвищення тарифів на залізничні перевезення

Мінфін погодив з Мінінфраструктури підвищення ефективного тарифу на залізничні вантажоперевезення на 15%. У відомстві зазначають, це дасть змогу направити додаткові кошти на обслуговування і модернізацію залізничної інфраструктури країни.

Міністерство фінансів після отримання укладення Міністерства економічного розвитку і торгівлі, погодило з Міністерством інфраструктури підвищення ефективного тарифу на залізничні вантажні перевезення на 15%, передає «Інтерфакс-Україна».

«Мінфін підтримує здійснення тих галузевих реформ, які допоможуть вирішити застарілі структурні економічні проблеми і ліквідувати фіскальні ризики для економіки. Саме тому Міністерство фінансів підтримує прагнення Мінінфраструктури до приведення тарифів на залізничні перевезення до економічно обґрунтованого рівня», - йдеться у повідомленні.
 
На думку відомства, це дасть змогу направити додаткові кошти на обслуговування і модернізацію залізничної інфраструктури країни, і тим самим - підвищити фінансову стійкість її ключової транспортної мережі.
 
Мінфін виступає за збалансований підхід до цього питання з метою запобігання значному негативному впливу підвищення тарифів на економічну активність в Україні.
 
«Для ухвалення рішення про підтримку пропозиції Мінінфраструктури щодо підвищення ефективного тарифу на залізничні перевезення на 15% Мінфін прагнув ознайомитися з результатами аналізу впливу запропонованого підвищення на економічну активність підприємств. Згідно з висновком МЕРТ, запропоноване підвищення тарифів додасть до індексу промислових цін лише 0,23% пункта і не суперечить макроекономічному прогнозу, розробленому МЕРТ», - зазначили у Міністерстві.
 
Примітно, підвищення тарифу на залізничні вантажоперевезення також дасть змогу забезпечити фінансову стабільність ключової транспортної системи країни і є ключовою умовою для ефективного функціонування «Укрзалізниці».
 
Нагадаємо, підвищення тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом в межах України, залежить від рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства фінансів.
 

 

 
Коментарі (0)