ГоловнаНовини ЖКГТранспортПідвищення залізничних тарифів залежить від причетних міністерств

Підвищення залізничних тарифів залежить від причетних міністерств

Індексація тарифів на вантажоперевезення залізничним транспортом залежить від погодження причетних міністерств. При цьому зазначається, підвищення тарифів дозволило б покращити сервісне обслуговування вантажовласників.

Підвищення тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом в межах України, залежить від рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства фінансів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Українська залізниця».

Зазначається проект наказу Мінінфраструктури щодо індексації тарифів, яку пропонується здійснити в кілька етапів – у середньому на 28,1%  за рік, наразі знаходиться на погодженні у цих міністерствах.

«Підвищення тарифів на перевезення вантажів дозволило б покращити сервісне обслуговування вантажовласників за рахунок збільшення капітальних інвестицій, ремонту рухомого складу та інфраструктури залізничного транспорту, модернізації та ремонту колійної техніки, придбання нових вантажних вагонів, ремонту й модернізації локомотивів тощо», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в «Укрзалізниці» наголошують, діючий рівень тарифів на перевезення хоча й покриває експлуатаційні витрати та витрати на ремонти, але тільки незначна частина коштів направляється на капітальні інвестиції для оновлення основних засобів.

Так, за останні три роки спостерігається зменшення капітальних інвестицій на оновлення, реконструкцію та модернізацію основних засобів, що загострює проблему зносу стратегічних об’єктів залізничного інфраструктури й рухомого складу.

Нагадаємо, Мінінфраструктури і бізнес мають у ході обговорень, дійти до балансу інтересів щодо підвищення залізничних тарифів. Потрібно провести велику кількість розрахунків, перш ніж видати остаточний вердикт.

 
Коментарі (0)