ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняМінфін затвердив перші істотні умови ЕСКО-договорів

Мінфін затвердив перші істотні умови ЕСКО-договорів

Міністерство фінансів України затвердило перші істотні умови ЕСКО-контрактів для об’єктів центрального органу виконавчої влади
Міністерство фінансів України затвердило перші істотні умови ЕСКО-контрактів для об’єктів центрального органу виконавчої влади, а саме – для 4 насосних станцій Держводагентства, пговідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
За попередніми оцінками експертів, реалізація ЕСКО-проектів на 4-х об’єктах Держводагентства дозволить зменшити споживання електроенергії на 13-25 відс. або 1,5 млн кВт*год у рік.
 
Економія бюджетних коштів складе до 310 тис. грн під час дії договорів, а після їх завершення – більше 3 млн гривень.
 
«ЕСКО-механізм дозволяє такому масштабному споживачу електроенергії, як водогосподарсько-меліоративний комплекс, значно скоротити витрати на електроенергію за рахунок модернізаціі енергообладнання без інвестицій з боку держави», - підтвердила Голова Держводагентства Ірина Овчаренко.
 
Держенергоефективності та Держводагентство зібрали дані щодо 91 потенційного об’єкту енергосервісу. Чотири з них - насосні станції, вже зацікавили інвесторів.
 

Вже найближчим часом буде укладено відповідні контракти і розпочнуться роботи з модернізації насосного обладнання 4-х станцій. 

 
Коментарі (0)