ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМін'юст через суд вимагає від «Київенерго» відшкодування більше 54 млн грн

Мін'юст через суд вимагає від «Київенерго» відшкодування більше 54 млн грн

Міністерство юстиції України звернулося до господарського суду столиці із позовом до ПАТ «Київенерго» із вимогою відшкодувати понад 54 млн грн за рішенням Европейського суду з прав людини.
Міністерство юстиції України звернулося до господарського суду столиці із позовом до ПАТ «Київенерго» із вимогою відшкодувати понад 54 млн грн за рішенням Европейського суду з прав людини. Про це йдеться у повідомлені прес-служби Судової влади України.
 
“До Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Міністерства юстиції України до Публічного акціонерного товариства „Київенерго“ про відшкодування завданих державному бюджету України збитків в розмірі 54 179 613,40 грн”, — йдеться у повідомленні.
 
Як зазначається, позовні вимоги обґрунтовані виплатою з Державного бюджету України на виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі “ТОВ „Золотий Мандарин Ойл“ проти України” коштів в розмірі 54 179 613,40 грн., обов’язок із відшкодування яких, на думку Міністерства юстиції України, повинне нести Публічне акціонерне товариство “Київенерго”.
 
Перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька розповіла, що у провадженні НАБУ перебуває справа щодо виплати Україною компенсації компанії “Золотий мандарин”, яка у 2009 році передала на зберігання “Київенерго” мазут, який в подальшому був витрачений і не повернутий власнику.
 

Враховуючи це, компанія звернулась до ЄСПЛ з вимогою, щоб держава Україна виплатила за використаний мазут грошову компенсацію. У 2015 році уповноважений Кабінету міністрів україни у справах ЄСПЛ підписав документ, який врегульовує спірну ситуацію, а ЄСПЛ у свою чергу зняв з України обов’язок компенсації витрат компанії “Золотий мандарин”, зобов’язавши державу виконати рішення вітчизняних судів з повернення вартості витраченого мазуту. У результаті в цьому році Міністерство юстиції звернулося з позовом до “Київенерго”, який входить до складу ДТЕК, повернути державі суму компенсації. 

 
Коментарі (0)