ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМін'юст дозволив на вимогу виконавців автоматично списувати борги українців

Мін'юст дозволив на вимогу виконавців автоматично списувати борги українців

Банки почали списувати борги українців автоматично на вимогу державних та приватних виконавців. До системи автоматичного списання вже під'єднано 7 банків
Банки почали списувати борги українців автоматично на вимогу державних та приватних виконавців. До системи автоматичного списання вже під'єднано 7 банків, про це повідомив Опендатабот.
 
Списати борги можуть у людей, що потрапили до Єдиного реєстру боржників. Зараз там знаходиться 5,5 мільйонів боргів. Більшість з них це борги перед комунальними установами за ЖКП, штрафи ПДР та несплату аліментів.
 
До системи автоматичного списання вже підключені наступні банки:
 
1. “ТАСКОМБАНК”
2. “ПРИВАТБАНК”
3. “Універсал Банк” (Монобанк) 
4. “ПроКредит Банк”
5. “БАНК ВОСТОК”
6. “ІНДУСТРІАЛБАНК”
7. “ОКСІ банк”
 
Ще 44 банки підключені у тестовому режимі, 11 банків перебувають на стадії консультацій та попередніх налаштувань для початку тестування. Тобто найближчим часом до системи автоматизованого арешту буде приєднано 62 українських банки з 73-х.
 
Нагадаємо, 23 березня 2021 року Мін’юст видав наказ, згідно з яким з рахунків боржників гроші будуть списуватися автоматично. Раніше виконавці та банки могли примусово стягувати лише кошти за несплату аліментів. В інших випадках банки блокували рахунки, але для стягнення коштів потрібен був окремий паперовий запит. Наразі вся процедура відбуватиметься у кілька кліків в онлайн-режимі.
 
Коментарі (0)