ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМін’юст просять прискорити реєстрацію ставок за приєднання електроустановок

Мін’юст просять прискорити реєстрацію ставок за приєднання електроустановок

Мін’юст просять посприяти прискоренню державної реєстрації Ставок плати за стандартне приєднання до електроустановок на 2016 рік. Адже, у зв'язку з відсутністю чинних на сьогодні ставок плати за стандартне приєднання електроустановок до електричних мереж

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг хоче прискорити реєстрацію Ставок плати за стандартне приєднання до електроустановок на 2016 рік. Відповідне звернення регулятор направив до Міністерства юстицій, передає прес-служба НКРЕКП на своїй сторінці у Facebook.

«Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулася з проханням до Міністерства юстиції максимально прискорити державну реєстрацію Ставок плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя на 2016 рік», - зазначається в повідомленні.

Поміж тим зазначається, що НКРЕКП подала до Мін’юсту постанову № 3019 «Про затвердження ставок плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя на 2016 рік» з відповідним пакетом документів на держреєстрацію ще 25 грудня 2015 року.

Як наслідок, наголошують в регуляторі, у зв'язку з відсутністю чинних на сьогодні ставок плати за стандартне приєднання електроустановок до електричних мереж функціонування ринку послуг з приєднання електроустановок фактично заблоковане, що, зокрема, матиме наслідком суттєве погіршення позиції України за показником «Підключення до системи електропостачання» в рейтингу Світового банку «Doing Business».

«Крім того, до НКРЕКП надходять численні звернення, у т.ч. в соціальних мережах, від замовників послуг з приєднання, споживачів електричної енергії та обленерго з метою з'ясування термінів набуття чинності зазначеної постанови», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів відмінив своє рішення щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо переходу до використання альтернативних видів палива та переходу суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері теплопостачання, до  стимулюючого тарифоутворення».

 
Коментарі (0)