ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМінімальна ціна, по якій будуть продавати землю — не може бути меншою, ніж нормативно грошова оцінка

Мінімальна ціна, по якій будуть продавати землю — не може бути меншою, ніж нормативно грошова оцінка

У законопроєкті щодо ринку землі, опрацьованого до другого читання, встановлена мінімальна ціна на землю не менша ніж нормативно грошова оцінка, яка наразі в Україні становить 27,499 грн з 1 га
У законопроєкті щодо ринку землі, опрацьованого до другого читання, встановлена мінімальна ціна на землю не менша ніж нормативно грошова оцінка, яка наразі в Україні становить 27,499 грн з 1 га. 
 
Про це йдеться у матеріалах презентації законопроекту про ринок землі після врахування поправок до другого читання.
 
Відповідно до презентації, за даними Держгеокадастру про нормативно грошову оцінку сільськогосподарських угідь, середнє значення НГО 1 гектара ріллі в Україні становить 27 499,72 грн. У залежності від регіону середнє НГО коливається від 21 411 грн в Житомирській області до 33 646 грн в Черкаській області.
 
Під час обговорення презентації земельної реформи, голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський зазначив: “Встановлена мінімальна ціна, по якій можуть продаватися землі — не може бути меншою, ніж нормативно грошова оцінка”.
 
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що для того, щоб змогти купити сільськогосподарську землю після запровадження в Україні відповідного ринку, покупець повинен буде показати, звідки гроші. 
 

"Для того, щоб отримати підтримку, для того, щоб купити землю, треба буде показати, звідки гроші. Це запобіжник того, щоб чорні або нелегальні гроші не зайшли в ринок і не спотворили його", - зазначив Милованов. 

 
Коментарі (0)