ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укравтодор» зміниться вже цього року

«Укравтодор» зміниться вже цього року

Влада намітила часові рамки завершення реформування «Укравтодору». Чиновники обіцяють закінчити перебудувати Держагенство автомобільних доріг вже в цьому році.

Мінінфраструктури планує завершити довготривалий процес реформування «Укравтодору» вже в цьому році. Про це повідомив Віце-прем‘єр-міністр Валерій Вощевський, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Основним напрямком завершення реформ Державного агентства автомобільних доріг є передання управління шляхами місцевого значення обласним та районним державним адміністраціям. Що передбачає передачу 118 тис. км доріг на утримання місцевих органів управління. Тоді як за «Укравтодором» залишиться лише 52 тис. км доріг. На думку чиновників, це допоможе підвищити рівень контролю за якістю робіт та належного утримання автомобільних шляхів.

«Міністерство інфраструктури та Державне агентство автомобільних доріг України мають сконцентруватися на завершенні реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування в цьому році», - заявив пан Вощевський.

Крім цього, ще однією невирішеною проблемою «Укравтодору» є зміна системи фінансування дорожніх робіт. Адже, існуюча не є ефективною та не дозволяє планувати видатки на ремонтно-обслуговуючі роботи та матеріали.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінінфраструктури виступає проти будівництва доріг в Україні. Для проведення відповідних робіт необхідно посилити контроль перевантаження вантажівок, інакше всі гроші на будівництво будуть витрачені даремно.

 
Коментарі (0)