ГоловнаКоментаріБлагоустрійМінінфраструктури свідомо «тягне» з будівництвом доріг

Мінінфраструктури свідомо «тягне» з будівництвом доріг

Мінінфраструктури виступає проти будівництва доріг в Україні. Для проведення відповідних робіт необхідно посилити контроль перевантаження вантажівок, інакше всі гроші на будівництво будуть витрачені даремно.

Мінінфраструктури виступає проти будівництва доріг в Україні, поки не посилиться контроль перевантаження вантажівок. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Минулого тижня у нас були представники Світового банку, ми обговорювали ці проблеми, говорили про те, що є безліч програм в дорожній галузі, які ми хотіли б невідкладно реалізовувати, і для цього потрібне фінансування. При цьому я запевнив їх, що ми не хочемо будувати дороги в Україні, поки не почнемо жорстко контролювати перевантаження вантажівок. Адже зараз ми здаємо нову дорогу, а через рік її треба переробляти через постійний проїзд перевантаженого транспорту», - заявив пан Шульмейстер.
 
За словами заступника Міністра, захист доріг від перевантаженого вантажного автотранспорту дозволить зменшити потребу у фінансуванні Автодору з точки зору ремонту і збільшить навантаження на інші транспортні артерії, наприклад, на залізницю. 
 
Крім того, додав пан Шульмейстер, необхідна система контролю швидкості на дорогах. 
 
«На зустрічі з експертами СБ (Світового банку, - ред.) підкреслювалася необхідність інвестування в систему безпеки на дорогах. Якщо ми не контролюємо швидкість, то система безпеки не працює. Тому необхідна система, при якій кошти, що стягуються за порушення швидкості, також будуть направлятися в дорожній фонд», - сказав заступник Міністра.
 
 
Також, Володимир Шульмейстер зачепив болюче для «Укравтодору» питання фінансування: «Через ненаповненість бюджету, коштів, виділених «Укравтодору» на цей рік, вистачає лише на те, щоб обслуговувати раніше залучені кредити та забезпечувати невеликий поточний ремонт доріг. Жодних стратегічних завдань з цим бюджетом ми не вирішимо».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в «Укравтодорі» відзвітували про роботу дорожників в січні 2015 року. Кажуть, активно попрацювати по всій Україні не вдалося, причини цьому бойові дії на Донбасі, погода і брак ресурсів.
 
Коментарі (0)