ГоловнаНовини ЖКГТранспортМінінфраструктури: Концесія залізниці неможлива

Мінінфраструктури: Концесія залізниці неможлива

Міністр інфраструктури в інтерв’ю «Букви» розповів про анбандлінг (розподілення) Перевізника і співпрацю з Deutsche bahn

Міністр інфраструктури в інтерв’ю «Букви» розповів про анбандлінг (розподілення) Перевізника і співпрацю з Deutsche bahn.

На питання журналістів видання про формат співпраці з німецькою компанією, міністр відповів:

“Я просто переконаний, що якщо ми щось віддаємо, то маємо за це щось отримати. Якщо ми віддаємо порти в концесію, а нам гроші. А коли ми віддаємо в управління, а нам колись гроші, то це дивно. Тому зупинились на співпраці в частині консалтингу, щоб зрозуміти, наскільки це буде правильно, ментально зрозуміло, дорого чи ні. Бо Deutsche bahn класна установа, але в них самих є частина таких самих проблем.”

Після чого заявив, що ніякої концесії бути не може, а УЗ треба вивчати польський досвід.

“Цього в принципі не може бути, бо це стратегічна інфраструктура. Це за часів Януковича була така мрія в РЖД – повністю викупити залізницю за борги. У Deutsche bahn є досвід, бо в них ще теж анбандлінг не завершився. І нам треба йти в цьому плані як поляки, коли вони розділили операторів пасажирських, вантажних і інфраструктури. Друге: це питання дотацій. Бо треба нагадати, що пасажирські перевезення у всьому світі збиткові і коли відбувається це роз’єднання, то виникає просте питання, хто за це буде доплачувати і компенсувати вартість. Бо якщо покласти все на пасажира, то квиток буде трошки дорожчий за авіацію. І я не впевнений, що всі захочуть ним користуватися. А це ж має бути альтернатива він має балансувати інші види транспорту.”

 

 
Коментарі (0)