ГоловнаНовини ЖКГПодіїМінінфраструктури пояснило, як працюватимуть кошти для розблокування польотів над Україною

Мінінфраструктури пояснило, як працюватимуть кошти для розблокування польотів над Україною

Виділені урядом кошти для гарантії безперебійність польотів у повітряному просторі України покривають страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден
Виділені урядом кошти для гарантії безперебійність польотів у повітряному просторі України покривають страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден, про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.
 
Кошти зберігатимуться на окремому ексроу-рахунку Міністерства інфраструктури України та, у разі потреби, використовуватимуться для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.
 
Уряд виділяє 16,6 млрд грн, аби гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України.
 
Літак авіакомпанії SkyUp із бортовим номером UR-SQO, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна), був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова). Про це повідомляли пасажири рейса.
 
У SkyUp пояснили, що це сталося через вимоги власника літака.
 
“12 лютого 2022 року лізингодавець — резидент Ірландії — повідомив авіакомпанію про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва”, — повідомив авіаперевізник.
 
Після цього інциденту Міністерство інфраструктури заявило, що небо над Україною залишається відкритим, однак підтвердило, що в авіакомпаній виникли проблеми зі страхуванням. Над розв'язання цієї проблеми, як зазначили у міністерстві, працюють.
 

Раніше авіакомпанія KLM заявила, що припиняє польоти в Україну на тлі російської загрози. 

 
Коментарі (0)