ГоловнаНовини ЖКГТранспортМінінфраструктури запланувало будівництво бетонних доріг у трьох областях

Мінінфраструктури запланувало будівництво бетонних доріг у трьох областях

Міністерство інфраструктури України запланувало будівництво бетонних автошляхів у Дніпропетровській, Миколаївській та Закарпатській областях

В Мінінфраструктури вже давно говорили про цементні дороги.

Міністерство інфраструктури України запланувало будівництво бетонних автошляхів у Дніпропетровській, Миколаївській та Закарпатській областях.

 Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян під час відкриття VIІ Міжнародної Конференції UkrCemFor 2017, передає УНН.

«Ми давно говоримо про цементні дороги. І моя мрія, щоби щонайменше південь і схід України мав бетонне покриття автошляхів», - розповів Омелян.

Міністр також вважає,  що альтернативи бетонним шляхам немає.

«І це виклик як для влади, «Укравтодору», так само і для цементної промисловості, щоб вони були готові дати якісний продукт Україні», — зазначив він.

«З таких доріг, які ми вже плануємо по будівництву в бетоні, це будуть шляхи Дніпропетровської, Миколаївської, Закарпатської областей. Це буде новий автобан, щонайменше його південна частина, яка з’єднає Гданськ і Одесу. Цей проект вже погоджений Єврокомісією, ми зараз відпрацьовуємо технічні деталі. І за підтримки міжнародних фінансових організацій ми його запустимо, я вірую, в наступному році», — наголосив Омелян.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко під час останньої зустрічі зі своїм білоруським колегою досягли домовленості щодо розширення ринків двох країн для товарів та послуг, зокрема Порошенко запросив білоруські підприємства для участі в тендерах із будівництва доріг на території України.

Також як повідомлялося раніше, на Київщині підтримали ініціативу Президента залучити до ремонту українських доріг білоруські компанії.

Варто додати, нещодавно білоруська компанія ПАТ «Дорожньо-будівельний трест №4 м. Брест» заявила про те, що Служба автомобільних доріг у Волинський області встановила дискримінаційні тендерні умови та не допустила з формальних підстав компанію до тендеру на ремонт доріг.

 

 
Коментарі (0)