ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМінпаливенерго підвищило граничну ціну на вугілля вироблений держпідприємствами

Мінпаливенерго підвищило граничну ціну на вугілля вироблений держпідприємствами

Міністерство енергетики та вугільної промисловості підвищило граничну ціну на вугілля, вироблений державними вугледобувними підприємствами
Міністерство енергетики та вугільної промисловості підвищило граничну ціну на вугілля, вироблений державними вугледобувними підприємствами, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.
 
«Міністерство енергетики та вугільної промисловості підвищило граничну ціну на вугілля, вироблений державними вугледобувними підприємствами, на 4,5% (на 110 грн/тонна) - до 2535 грн/тонна (без ПДВ і витрат на транспортування) з 2 квітня», - йдеться в документі.
 
За даними Міненергоуля, прогнозна собівартість виробництва вугілля на державних шахтах в 2018 році складе 2 937,3 грн за тонну.
 
«З огляду на зазначене, індикативна ціна 1 тонни вугілля для ГК ТЕС і ТЕЦ України повинна становити 2 535 грн за тонну (без ПДВ і витрат на транспортування) при середній калорійності українського вугілля газової групи 5200 ккалл», - сказано в документі.

У міністерстві стверджують, що така ціна відповідає цифрі, розрахованої за методикою НКРЕКП ( "Роттердам +") для грудня 2017 - березня 2018 році. Разом з тим, за даними Міненергоуля, собівартість виробництва вугілля на державних шахтах ще вище - 2937,3 грн/тонна. 

 
Коментарі (0)