ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВМінприроди почали розробляти національну стратегію поводження з відходами

Мінприроди почали розробляти національну стратегію поводження з відходами

Наразі сформовано 6 експертних підгруп, кожна з яких має розробити пропозиції за напрямками і розпочати створення Національної стратегії поводження з відходами

З 19 жовтня 2016 року  розпочинаються засідання експертних підгруп з розроблення проекту Національної стратегії поводження з відходами.

Про це повідомляє прес-служба Мінприроди.

Наразі сформовано 6 експертних підгруп, кожна з яких має  розробити пропозиції за напрямками і розпочати створення Національної стратегії поводження з відходами.

«Залучення  громадських експертів  та представників бізнесу до  розроблення Національної стратегії поводження з відходами дасть можливість створити спільний   фаховий документ з урахуванням усіх експертних пропозицій. Практика залучати громадськість до підготовки важливих для країни стратегій на етапі її формування має показати  позитивний результат. Люди, які живуть у цій державі та  мають знання і  досвід  у цій сфері  повинні брати участь у формуванні  документа,  який у майбутньому  змінить державну політику  у сфері поводження із відходами», - зазначив  заступник директора Департаменту екологічної безпеки Сергій Лук’янчук.

Перші засідання робочих підгруп розпочинаються  із  19  і триватимуть до  21  жовтня в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Кінцевим етапом стане  винесення до кінця року проекту Національної стратегії поводження з відходами на широке  громадське обговорення.

Нагадаємо, що за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів України  була утворена міжвідомча робоча група у складі фахівців трьох міністерств та міжнародних партнерів.

 

 
Коментарі (0)