ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінприроди залишило кримчан без житла

Мінприроди залишило кримчан без житла

Міністерство не погоджує вилучення та надання земельних ділянок, розташованих в межах Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника для індивідуального житлового будівництва.

Міністерство екології та природних ресурсів не погодило вилучення земель під об’єктами природно-заповідного фонду для забезпечення індивідуального житлового будівництва в Криму.  

Про це «У.К.»  повідомили у прес-службі Мінприроди. 

Міністерство не погоджує вилучення та надання земельних ділянок, розташованих в межах Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника та комплексної пам’ятки природи місцевого значення «Мис Меганом» для індивідуального житлового будівництва, оскільки це суперечитиме статтям 7, 16, 28 Закону України «Про природно-заповідний фонд України». 

Також Міністерство також не підтримує вилучення та надання земельних лісових ділянок для будівництва індивідуального житла, оскільки це не відповідатиме статті 48 Закону України «Про охорону земель», статті 57 Лісового кодексу України та статті 27 Закону України «Про рослинний світ».

«Мінприроди з розумінням ставиться до житлових проблем населення АР Крим. Разом з тим, їх врегулювання не повинно здійснюватися за рахунок знищення цінних природоохоронних об’єктів, зниження рекреаційного потенціалу територій та зменшення їх туристичної привабливості, що, у тому числі, матиме негативні наслідки економічного характеру», - йдеться у повідомленні.  

 
Коментарі (0)