ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМінрегіон контролюватиме виконання програми здешевлення іпотечних кредитів

Мінрегіон контролюватиме виконання програми здешевлення іпотечних кредитів

Мінрегіон, як головний розпорядник коштів, буде здійснювати постійний моніторинг стану виконання програми.

Виняткового значення для успішного запровадження матиме діяльність обласних державних адміністрацій, а також загальна координація зусиль центральних і місцевих органів влади. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України у четвер, 3 травня 

«Відбирати і контролювати об’єкти для участі у програмі будуть облдержадміністрації. Крім того, їм необхідно провести активну роботу із забудовниками для участі у програмі, подати на розгляд Міжвідомчої комісії, утвореної у Мінрегіоні, об’єкти будівництва, у яких може придбаватися житло. Знайти будинки, що відповідають вимогам Порядку, підготувати та подати необхідні документи. Вжити заходів щодо популяризації програми серед населення, забезпечити координацію роботи банків і громадян зі швидким реагуванням та наданням роз’яснень на звернення», – сказав Анатолій Близнюк. 

Також за його словами для подальшого розгортання масового житлового будівництва на місцях потрібно забезпечити відведення земельних ділянок для початку будівництва доступного житла та забезпечити ці ділянки інженерно-транспортною інфраструктурою. Насамкінець на місцях мають визначити кращих, порядних забудовників, які на визначених земельних ділянках будуть швидко будувати дешеве і якісне житло. 

У свою чергу Мінрегіон, як головний розпорядник коштів, буде здійснювати постійний моніторинг стану виконання програми. 

«Найголовніше зараз – зберегти досягнутий високий темп та ефективну координацію між центральними та місцевими органами влади. Міжвідомча комісія вже працює. Форми та перелік документів затверджені наказом Мінрегіону та розміщені на веб-сайті, вже розпочався збір пропозицій від забудовників, які бажають взяти участь у реалізації програми», – наголосив очільник Мінрегіону. 

За його словами, це лише перший крок, спрямований на збір всієї доступної інформації, яка буде використана для запуску програми. Надалі Міністерство планує створити комунікаційну веб-платформу для забудовників, банків та громадян, яка зробить пошук та підбір найбільш вигідних пропозицій для усіх учасників програми ефективним, зручним та максимально прозорим. 

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)