ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон чекає допомоги іноземців в розвитку енергоефективності

Мінрегіон чекає допомоги іноземців в розвитку енергоефективності

Мінрегіон «вихваляється» своїм внеском в українську енергоефективність за рахунок співпраці з міжнародними організаціями. Крім того, у відомстві наголошують, що енергоефективність в країні варто розвивати, залучаючи міжнародне фінансування.

У Міністерстві регіонального   розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявляють про сприяння з боку відомства підвищенню енергоефективності в житлово-комунальному господарстві, в тому числі і шляхом співпраці з міжнародними організаціями та проектами. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк, передає прес-служба відомства.

Зокрема, чиновник визначив можливі напрямки допомоги з боку USAID, серед яких розробка проекту модернізації інженерно-технічного фонду житлово-комунального господарства.

«Йдеться про імплементацію вимог Директив ЄС у національне законодавство, прийняття відповідних законодавчих та нормативно-правових актів з питань енергетичної ефективності та житлово-комунального господарства. Також важливо розбити дієву стратегію модернізації інженерно-технічного фонду житлово-комунального господарства», — зазначив посадовець.

Замміністра також нагадав, що сферу енергозбереження та енергоефективності варто розвивати за рахунок залучення міжнародного фінансування та створення відповідного Фонду Енергоефективності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна отримала від ЄС 5 млн євро на розвиток енергетичного сектора. Загальний бюджет програми становить 45 млн євро. Наступні транші буде надано відповідно до виконання певних умов.

 
Коментарі (0)