ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна розвиватиме енергетичний сектор за європейські кошти

Україна розвиватиме енергетичний сектор за європейські кошти

Україна отримала від ЄС 5 млн євро на розвиток енергетичного сектора. Загальний бюджет програми становить 45 млн євро. Наступні транші буде надано відповідно до виконання певних умов.

Україна отримала від Європейського союзу перший транш у розмірі 5 мільйонів євро в рамках програми ЄС «Підтримка впровадження енергетичної стратегії України». Про це повідомили у представництві Євросоюзу в Україні, передає «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, програма допоможе Україні знизити рівень забруднення довкілля, пов'язаного з виробництвом електроенергії, а також реформувати ринок електроенергії, поліпшити якість нафтопродуктів. Крім того, програма підтримуватиме облаштування сховищ для нафти та нафтопродуктів.

Загальний бюджет програми становить 45 млн євро.

Примітно, наступні транші буде надано відповідно до виконання певних умов, зокрема, за показниками результативності в 2015-2017 рр.

Також повідомляється, що інші транші Євросоюзу буде надано за умови прийняття нової/переглянутої енергетичної стратегії, яка відповідатиме зобов'язанням ЄС у рамках угоди про асоціацію та договору про заснування Енергетичного співтовариства.

«Перший транш у рамках цієї програми є визнанням того, що Україна рухається в правильному напрямку реформування енергетичного сектора. Ми наполегливо закликаємо до подальших кроків, зокрема, до ухвалення закону про регулятора, ринок електроенергії, низки законів про енергоефективність, а також ухвалення рішень про розподіл функцій «Нафтогазу». ЄС рішуче продовжуватиме підтримку реформ України в енергетичному секторі», - наголосив Посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

Нагадаємо, Україна та Японія будуть співпрацювати і сфері енергетики. Відповідну Спільну заяву сторони вже підписали. Крім того, у Міненерго України заявляють, що країни мають багато спільного у цій галузі.

 
Коментарі (0)