ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон дозволить проектувати підземні паркінги під закладами харчування та спорту

Мінрегіон дозволить проектувати підземні паркінги під закладами харчування та спорту

Мінрегіон оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує дозволити розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури і охорони здоров'я
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує дозволити розміщувати підземні паркінги під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я (окрім корпусів з палатами) при їх проектуванні, повідомляє прес-служба Мінрегіону. 
 
Відповідна норма міститься у змінах до ДБН В.2.3-15:2007 «Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів».
 
Діючими будівельними нормами заборонено проектування підземних паркінгів під закладами харчування, спорту, культури та охорони здоров’я. 
 
У Європі така практика є розповсюдженою, бо це зручно та комфортно для самих власників машин та зменшує кількість машин, припаркованих на вулицях. 
 
Відповідно до запропонованих змін, паркінг повинен бути відділений перекриттям REI 180, а технічні приміщення закладів, під якими розташовуватиметься паркінг, мають бути відокремлені від нього суцільною протипожежною стіною 1-го типу. Також паркінг повинен мати самостійні шляхи евакуації та відокремлені інженерні комунікації.
 
Зміни до ДБН будуть затверджені найближчим часом та вступлять в силу через 3 місяці після опублікування.
 
Нагадаємо, що після вступу в силу нового ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» з 1 вересня цього року у центральній та історичній забудові міст проектуватимуться лише підземні автостоянки. 
 

Відповідно до цього ДБН також забороняється організація парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Так, гаражі та автостоянки легкових автомобілів рекомендується розміщувати на периферії житлових районів та міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків та зон відпочинку місцях житлової забудови. 

 
Коментарі (0)